Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Βαλεντίνη Μόσχου

  • από

SIte-Thump

Η Βαλεντίνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε με παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς απ’ όλη την Ελλάδα. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με λατινοαμερικάνικους χορούς: American style όπου το 2002 πήρε το επαγγελματικό της δίπλωμα κι αργότερα  με International  Style με το δάσκαλο και προπονητή της Κώστα Χριστοδούλου. Είναι μέλος του IDTA (International Dance Teachers Association).

Κέρδισε την 1η θέση σε πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία 3dance Latin.

Το 2004 ξεκίνησε τους ανατολίτικους χορούς  με τη δασκάλα και προπονήτρια Μαρία Αθανασιάδου. Το 2006 πήρε το δίπλωμά της από την Πρεσβεία της Αιγύπτου στο Oriental – Raqs Sharqi. Παράλληλα,  διδάχθηκε αρμονία ανατολίτικης μουσικής, καθώς και πέπλο, κύμβαλα, μπαστούνι, σπαθί και shamandan (κηροπήγιο).

Το 2007, κερδίζει την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Oriental – Raqs Sharqi.

Έχει παρακολουθήσει άπειρα σεμινάρια τόσο λατινοαμερικάνικων Χορών όσο και σεμινάρια Bellydance και Bollywood από διεθνώς καταξιωμένους δασκάλους

Η  Βαλεντίνη ασχολήθηκε και με το flamenco, τον τσιγγάνικο χορό (Roma Havasi), αλλά και με τον χαβανέζικο (hula).

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον χορό Bollywood και είναι πιστοποιημένη δασκάλα της 1st Bollywood Dance Academy Greece.

Η Βαλεντίνη – δασκάλα και χορογράφος – διδάσκει σε σχολές χορού, γυμναστήρια, συλλόγους κ.λπ.  και έχει δημιουργήσει  2 καταπληκτικές ομάδες Bollywood Dance που έχουν διακριθεί σε Διεθνείς Διαγωνισμούς με δικές της χορογραφίες.

Παράλληλα, έχει χορέψει σε άπειρες παραστάσεις και Φεστιβάλ και έχει λάβει μέρος σε ινδική ταινία, Bollywood Musical, Flash mob και video clips.