Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Σοφία Θεοδωροπούλου

  • από

Πιστοποιημένη καθηγήτρια barre Astie, και χορού (ΥΠΠΟ). Με σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού “Μωριάνοβα-Τράστα”, Diploma in Performance Studies (Univ.of London), και MA Choreography (Middlesex University). Έχει διδάξει σε σχολές χορού, τα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη και το Deree College. “Εχει πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα, με πιο σημαντικές συνεργασίες, ως χορεύτρια σε όπερα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, και Θεσσαλονίκης ως χορεύτρια flamenco σε χορογραφία Έφης Καρακώστα.

Την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004 με την Αποστολία Παπαδαμάκη, και έχει συνεργαστεί με τον Vicente Sancho σε τεχνική corporal mime στο Λονδίνο. Με τις ομάδες Seresta της Χριστίνας Μπέσκου και Χορόνδε της Μαρίας Λάζαρη. Έχει δύο συμμετοχές ως χορεύτρια σε Bollywood ταινίες, “Tashan” 2007 και “Tere Mere Darmiyan” 2015. Ως χορογράφος σε προσωπικές δουλειές στα Φεστιβάλ του Μήνα Χορού και άλλα.

Τον Μάρτη του 2015 πραγματοποιήθηκε το δεύτερο φεστιβάλ Barre Astie με μεγάλη επιτυχία, και απ΄τον Οκτώβρη του 2014 διδάσκεται η μέθοδος στο κέντρο της Αθήνας στο Open Space Studio.

Από τον Ιούλιο του 2017 η Σοφία είναι διπλωματούχος απόφοιτη της 1st BOLLYWOOD ACADEMY GREECE.