«Το Bollywood Dance συναντά τον κλασικό Ινδικό Χορό» στο Χυτήριο

  • από

ΤΟ BOLLYWOOD ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΚΛΑΣΙΚΟ ΙΝΔΙΚΟ ΧΟΡΟ
ΣΤΟ «ΧΥΤΗΡΙΟ»
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 9 Μ.Μ.

Η 1η Ακαδημία Bollywood στην Ελλάδα, διοργανώνει ένα μοναδικό πάρτυ – show στο πλαίσιο του προγράμματος «Be a Bollywood Dance Professor”

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο «Χυτήριο» στο Γκάζι (Ιερά Οδός 44), την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ.

Επίτιμη προσκεκλημένη είναι η Elina Kikili που θα δώσει την ευκαιρία στο αθηναϊκό κοινό να γνωρίσει το χορό Odissi, έναν από τους σημαντικότερους κλασικούς ινδικούς χορούς.

Μαζί της η Άννα Δημητράτου, ο Ινδός χορευτής Sumon Rudra, η Κλεονίκη Καραχάλιου και η Ειρήνη Γεωργίου, χορεύουν σε ρυθμούς Βοllywood Dance αλλά και κλασικών ινδικών χορών. Στο πάρτυ που θα ακολουθήσει συμμετέχουν μέλη της Ακαδημίας, εκλεκτοί προσκεκλημένοι χορευτές και ομάδες χορού Bollywood.

Ο χορός “ODISSI”
Η ιστορία και παράδοση του χορού Odissi πηγάζει από τους χορευτές των ναών (Devadasis ή Maharis) της ανατολικής Ινδίας. Ο λατρευτικός αυτός χορός περνάει από γκουρού σε μαθητή για χιλιάδες χρόνια και για το λόγο αυτόν το Odissi είναι ο παλαιότερα γνωστός κλασικός Ινδικός χορός.
Για τον θεατή, το να παρακολουθεί Odissi είναι σαν να περνά μπροστά από τα μάτια του ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο συναισθημάτων, από ήπιες και χαλαρωτικές στιγμές σε στιγμές αναταραχής, πάθους και έντονων συγκινήσεων.
Βασικό στοιχείο του χορού είναι οι στάσεις και τα βήματα του Odissi, (Choka, Tribhangi) και ιδιαίτερα η κίνηση του κορμού, που είναι και η “Υπογραφή” του Odissi και αυτό που τον κάνει να θεωρείται στην Ινδία ο “Βασιλιάς” των Κλασσικών Ινδικών Χορών.

Είσοδος στο πάρτυ: 5 ευρώ