Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Prasanti Jena

  • από

Ευλογημένη από το Θεό,  η Jena Prashanti, είναι η  προσωποποίηση της χάρης και της  κομψότητας. Μαθήτρια του γκουρού Pandit Sri. Rabindra Kumar Swain, πήρε το δίπλωμά της στον κλασικό χορό Odissi το 2008. Δεν σταμάτησε όμως σε αυτό. Συνεχίζει τον χορό  Odissi, υπό την καθοδήγηση του γκουρού Smt. Sujata Mohapatra.

Η Jena έχει κερδίσει σε διάφορα Φεστιβάλ και Παραστάσεις, τίτλους όπως “Nritya NAIVEDYA”, “Odissi PRATIVA”, “KALAKAR SAMMANA” και αναδείχθηκε σαν ένα από τα πιο ταλαντούχα και αναγνωρισμένα πρόσωπα στον κόσμο του χορού. Ο κατάλογος των βραβείων που έχει κερδίσει σε Διαγωνισμούς χορού σε κρατικό και διεθνές επίπεδο, είναι ατέλειωτος.

Έχει εμφανιστεί σε πολλά φημισμένα στάδια όπως Amaravati Nrithyotsav 2016, PATOTSAV, Odissi Dance Recital at Marigold Balaji Temple Premises Pune  and National Youth Wing Festival (2009) Mount Abu,  Rajasthan.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια του κλασικού χορού  Odissi υπό την καθοδήγηση των  γκουρού Ratikanta Mohapatra και Sujata Mohapatra από το SRJAN, του γκουρού Kelucharan Mohapatra Odissi NRITYABASA (2007, 2014,2015). Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια Kuchipudi με τη διάσημη διεθνή χορεύτρια Smt. Srimoyi Vempati (2013) που πραγματοποιήθηκε στο Nitr, και διοργανώθηκε από το «Bharatanatyam and perfoming arts» στη Rourkela, καθώς και Σεμινάρια του χορού  Odissi, υπό την καθοδήγηση της Smt. Sujata Mohapatra (2016) που έγινε στο Sparsh Studio for Performing Arts, στην Καλκούτα.

Η Jena είναι δασκάλα χορού και χορογράφος. Έχει διδάξει INS Chillika και έχει χορογραφήσει για πολιτιστικές γιορτές στην Nitr.

Ο χορός της Jena έχει εκτιμηθεί και αναγνωρισθεί από κριτικούς και κοινό και η απλή και ταπεινή της προσωπικότητά αντανακλάται, αφού είναι μια πραγματική καλλιτέχνης.