Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Narendra Patil

  • από

Narendra Patil

O Narendra Shivajirao Patil γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό της Ινδίας, το Βelgaum. Από την ηλικία των 14 ετών άρχισε να εκπαιδεύεται σαν επαγγελματίας στις πολεμικές τέχνες και κέρδισε το βραβείο Black belt in Okinawa Martial Arts το 2004. Τοπάθος του για την κίνηση τον έσπρωξε στον δημοφιλή χορό Bollywood και αργότερα στο σύγχρονο χορό τις πολεμικές τέχνες και τη γιόγκα. Στη συνέχεια, σε ένα reality τον πρόσεξε ο Terence Lewis και πέτυχε μια τρίχρονη υποτροφία από το Terence Lewis Contemporary Dance Company (TLCDC). Έτσι, άρχισε την καριέρα του σαν επαγγελματίας χορευτής, δάσκαλος και χορογράφος.

Ο Narendra έχει χορέψει σε πολλά show και παραγωγές σύγχρονου χορού σε όλη την Ινδία και το Εξωτερικό (Ινδία, Γερμανία, Μαλαισία, Ταϋλάνδη, Γαλλία, Αίγυπτο, Αυστραλία, Ινδονησία, Αυστρία. Ισπανία, Σρι Λάνα, Τζακάρτα, Σεϋχέλες και αλλού).

Εκπαιδευόμενος σε όλα αυτά τα είδη χορού, ανακάλυψε τις απέραντες δυνατότητες των κινήσεων και βρίσκοντας έμπνευση και γνώση μέσα από πολλά φεστιβάλ που έλαβε μέρος για πολλά χρόνια, εμπνεύστηκε τελικά και δημιούργησε το δικό του χορευτικό λεξιλόγιο που λέγεται “The NASP Contemporary Vocab.

Ο Narendra επιλέχθηκε ανάμεσα σε 489 χορευτές από όλο τον κόσμο για την πλούσια εμπειρία και το ταλέντο του, σαν performer και χορογράφος, για να μελετήσει υπό την καθοδήγηση του David Zambranos ένα εντατικό σεμινάριο 30 ημερών (2014) τις τεχνικές “Flying low” και “Passing through” στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Σήμερα εργάζεται σαν ανεξάρτητος καλλιτέχνης. ‘Εχει προσκληθεί να διδάξει Ινδικό – Σύγχρονο Χορό και Bοllywood στο Deltebre Danza Festival στην Ισπανία και γιόγκα στη Γερμανία.