Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Bollywood Master Training – Νοέμβριος 2014

  • από

ΕΡΧΕΤΑΙ… Το 3ο BOLLYWOOD MASTER TRAINING στην Ελλάδα!!
με τον GEORGE JACOB και την ΑΝΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΥ

Γίνε πιστοποιημένος Δάσκαλος Bollywood!!!
Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Jacob.web
Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014
Σάββατο 17:00 – 20:00 (Ανοιχτό επίπεδο)
Κυριακή 12:00 – 17:00 (Για ενδιαφερόμενους δασκάλους)

*Δεν είναι προαπαιτούμενα το 1ο και 2ο επίπεδο Master

Όσοι επιθυμούν να γίνουν δάσκαλοι θα πρέπει να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια και των δύο ημερών (Συνολικό κόστος 120 ευρώ – 100 για τα μέλη της Ακαδημίας)
Κόστος Training ανοιχτού επιπέδου: 35 ευρώ (25 για τα μέλη της Ακαδημίας)

Το Ανοιχτού Επιπέδου Σεμινάριο του Σαββάτου 15 Νοεμβρίου 2014, θα πραγματοποιηθεί στο στέκι «Barometro» (Υψηλάντου 3, ΜΕΤΡΟ Άγιος Δημήτριος, 2109733223) και θα ακολουθήσει MEGA BOLLYWOOD DANCE PARTY, στον ίδιο χώρο στις 9 το βράδυ.

Το Master Training της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί στο Artistic Studio Oriental Expression (Λ. Βουλιαγμένης 272 Α – Μετρό Άγιος Δημήτριος)

Περιγραφές Σεμιναρίων

1η ΜΕΡΑ (Σάββατο 15 Νοεμβρίου): Ανοιχτό επίπεδο 
(Από βασικό μέχρι καλό επίπεδο χορού)

5 μμ – 6 μμ Άννα Δημητράτου (Εισαγωγή στο Bollywood Dance)
6 μμ – 8 μμ George Jacob Χαρούμενη χορογραφία σε μοντέρνο στυλ Bollywood
Το σεμινάριο είναι υποχρεωτικό για τους υποψήφιους δασκάλους Bollywood και ανοιχτό για όσους αγαπούν το χορό και τη μουσική

2η ΜΕΡΑ (Κυριακή 16 Νοεμβρίου): Master Training
Σεμινάριο για επαγγελματίες από τον master teacher, George Jacob

Πρόκειται για ένα επαγγελματικό και πολύ ειδικό πρόγραμμα για όσους πραγματικά αγαπούν να χορεύουν και θέλουν ακολουθήσουν αυτό το είδος σε επαγγελματικό επίπεδο. Στο σεμινάριο αυτό θα διδαχθούμε:
1) Βασικά βήματα Bollywood Dance 
2) Πώς μπορούμε να δημιουργούμε χορογραφίες Bollywood Dance
3) Εκπαίδευση πάνω σε ρυθμούς
4) Δυναμική χορογραφία Bollywood Dance

Παράλληλα, θα δουλέψουμε τη γλώσσα του σώματος (κινήσεις του προσώπου, στάσεις σώματος και ρυθμούς).

Η διαδικασία απόκτησης διπλώματος χωρίζεται σε 3 επίπεδα.

Έπειτα από το κάθε Master Class ο εκάστοτε Bollywood Master Teacher εξετάζει και δίνει το αντίστοιχο master level – certificate ώστε ο ενδιαφερόμενος να περάσει στο επόμενο επίπεδο. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία και των 3 επιπέδων, οι συμμετέχοντες θα δώσουν εξετάσεις σε επιλεγμένη από την Ακαδημία επιτροπή. Παράλληλα, οι υποψήφιοι δάσκαλοι θα πρέπει να δώσουν εξετάσεις σε θεωρητικό (πάνω στη θεωρία που θα δοθεί από την Ακαδημία) αλλά και σε πρακτικό (βιντεοσκοπημένη χορογραφία) επίπεδο.
Σε κάθε επίπεδο ο ενδιαφερόμενος παρακολουθεί απαραίτητα το Master Class του master teacher αλλά και τα εβδομαδιαία μαθήματα της 1st Bollywood Dance Academy Greece. Όσοι διαμένουν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και δεν μπορούν να παρακολουθούν τα εβδομαδιαία μαθήματα της Ακαδημίας, πρέπει απαραιτήτως να παρακολουθούν τα διμηνιαία εντατικά training με την Άννα Δημητράτου.

Η συνδρομή μέλους ανέρχεται στα 30 ευρώ το μήνα. Η Ακαδημία είναι υποχρεωμένη να στέλνει στα μέλη της χορογραφίες, βίντεο με μουσικές, καθώς και να τους παρέχει κάθε υποστήριξη, διευκόλυνση και συμβουλές.
Τα μέλη της Ακαδημίας που διαμένουν σε άλλες πόλεις και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα τακτικά μαθήματα της Ακαδημίας, δεν έχουν άλλη επιβάρυνση για τα διμηνιαία trainings ή για τις χορογραφίες που θα τους αποστέλλονται (τα trainings είναι δωρεάν γι’ αυτούς που δεν παρακολουθούν τα εβδομαδιαία μαθήματα αλλά πληρώνουν τη μηνιαία συνδρομή τους).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθήσουν 3 master classes – ανεξάρτητα από τη σειρά. Δηλαδή μπορεί κάποιος να ξεκινήσει από το 3ο master (που θα πραγματοποιηθεί 15 – 16 Νοεμβρίου) και να συμμετέχει και στα υπόλοιπα που πραγματοποιούνται ανά εξάμηνο. Εξυπακούεται ότι σε αυτή την περίπτωση δεν δίνουν θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις. Αυτές δίνονται στο τελικό master certificate που θα δοθεί.
Οι υποψήφιοι δάσκαλοι, αφού ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους (παρακολούθηση των διμηνιαίων trainings και των 3 master trainings), θα πρέπει μέσα σε ένα μήνα να αποστείλουν στην Ακαδημία βιντεοσκοπημένη 2-λεπτη ή 3-λεπτη χορογραφία. Επίσης, για να είναι το Δίπλωμά τους International θα πρέπει να είναι μέλη του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID-UNESCO). Η Ακαδημία αναλαμβάνει την υποχρέωση να προτείνει στο Διεθνές Συμβούλιο Χορού την εγγραφή των μελών αυτών αλλά και την επίδοση διεθνούς διπλώματος. H ετήσια συνδρομή μέλους του CID είναι 30 ευρώ.

Επίσης, οι υποψήφιοι θα δώσουν εξετάσεις σε θεωρητικό επίπεδο αλλά και θα χορέψουν τη χορογραφία τους ενώπιον επιτροπής που θα συσταθεί γι’ αυτόν το σκοπό, από διεθνώς αναγνωρισμένους δασκάλους και καλλιτέχνες.
Το κόστος για τη συμμετοχή στις Εξετάσεις ορίζεται στα 50 ευρώ (για την κάλυψη των εξόδων και την αμοιβή των κριτών).

Οι εξετάσεις και η επίσημη απονομή των Διπλωμάτων στους επιτυχόντες θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών (ενώπιον του κοινού), που θα πραγματοποιηθεί από 25 – 28 Ιουνίου 2015.

Το 1ο Master Level – Certificate δόθηκε το Δεκέμβριο του 2013, το 2ο τον Ιούνιο του 2014 (κατά τη διάρκεια του 2ου Bollywood and Multicultural Dance Festival) και το 3ο και τελευταίο (για τους υποψηφίους που συμμετείχαν στα δύο προηγούμενα master classes), θα δοθεί το Νοέμβριο του 2014. Η διαδικασία του Προγράμματος «Be a Bollywood Dance Professor” θα συνεχισθεί – για όσους ξεκινήσουν τώρα – και για τα επόμενα επίπεδα. Οι πιστοποιημένοι δάσκαλοι του 3ου επιπέδου, μπορούν να χορέψουν στο Φεστιβάλ είτε μαζί με την Ακαδημία είτε με δικές τους ομάδες, όπου μπορούν να παρουσιάσουν κάποια χορογραφία.

Ακόμα, όσοι έχουν πάρει μέρος έστω σε ένα master class, δικαιούνται να συμμετέχουν με τις ομάδες τους στο 2nd International Bollywood Dance Competition (που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών που θα γίνει στο θέατρο «Δόρα Στράτου» (25 – 28 Ιουνίου 2015).

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα λοιπόν όπου οι δάσκαλοι όχι μόνο θα μάθουν να χορεύουν χορογραφίες Bollywood αλλά και στο τέλος θα γνωρίζουν πώς να δημιουργούν χορογραφίες για βασικά τραγούδια Bollywood.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014