Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Master Training Ιούλιος 2017

  • από

Bollywood Dance Master Training

Μέρος του προγράμματος «Γίνε πιστοποιημένος Δάσκαλος BollywoodDance»
Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 (12.00 – 18.00)

Με τους
Άννα Δημητράτου,
Dr. Tina Tambe, Prasanti Jena, Sumon Rudra

Πρόγραμμα και Περιγραφή Σεμιναρίων

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

12:00 – 13:00 Αννα Δημητρατου: Εισαγωγή στο Bollywood

Ένα εισαγωγικό σεμινάριο στο χορό Bollywood. Θεωρία, βασικές κινήσεις και χορογραφία. Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν βασικές κινήσεις από παραδοσιακούς και φολκλόρ Ινδικούς χορούς που χρησιμοποιούνται κυρίως στο Bollywood. Θα δουλέψουν με κινήσεις του προσώπου, τη γλώσσα και τις στάσεις σώματος, και τους βασικούς ρυθμούς του χορού. Το bollywood dance είναι ο άλλοτε κεφάτος και ρυθμικός, άλλοτε ερωτικός και νοσταλγικός χορός που βλέπουμε στις ινδικές ταινίες. Συνδυάζει στάσεις κλασσικών ινδικών χορών με κινήσεις παραδοσιακών ανατολίτικων χορών, καθώς και στοιχεία από jazz, hip hop και musical dance. H μοναδική feel-good ατμόσφαιρα που δημιουργεί τον έχει κάνει δημοφιλή σε όλο τον κόσμο!

13:00 – 15:00 Dr. Tina Tambe: Κλασσικός Ινδικός Χορός – Kathak

Σε αυτό το σεμινάριο θα διδαχθούμε βασικό βηματολόγιο, κινήσεις χεριών και σώματος του Κατάκ.
Θα επικεντρωθούμε και θα μάθουμε 9 τύπους εκφράσεων προσώπου που χρησιμοποιούνται στους Ινδικούς Χορούς για να δείξουν διαφορετικές διαθέσεις και αισθήματα (Navarasa) και πως μπορούμε να τα εντάξουμε σε διαφορετικά τραγούδια.
Θα συνδυάσουμε όλα τα παραπάνω και θα μάθουμε πως μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε καθώς χορεύουμε τραγούδια Bollywood που είναι βασισμένα στους ρυθμούς του Κατάκ.

15:00 – 17:00 Prasanti Jena: Bollywood Semi – Classical

Το σεμινάριο  Semi-classical Bollywood dance απευθύνεται σε όλους  όσοι αγαπούν  την ινδική κουλτούρα  και θέλουν να διασκεδάσουν χορεύοντας  το αυθεντικό ινδικό στυλ.  Τα βήματα και οι  κινήσεις  του είδους αυτού δεν είναι  όπως του κλασικού ινδικού χορού, ωστόσο οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν  να  αφομοιώσουν εύκολα την  ομορφιά και τη ροή του.

Επιστέγασμα του σεμιναρίου θα  είναι η εκμάθηση μιας  μοναδικής  χορογραφίας στο τραγούδι “Humma Humma“  από τα πιο δημοφιλή του 2017. Στη χορογραφία θα χρησιμοποιήσομε κινήσεις  των χεριών (Mudras) και  εκφράσεις  του προσώπου (Abhinaya) που προέρχονται από τον κλασικό ινδικό χορό.

17:00 – 18:00 Sumon Rudra: Bollywood Freestyle

Ο χορός Bollywood είναι μια συγχώνευση διαφόρων ινδικών χορών και χορών της Δύσης. Το Bollywood freestyle συνδυάζει άπειρες άλλες φόρμες ελεύθερου χορού.

Η χορογραφία που θα διδαχθούμε είναι ένα μείγμα κινηματογραφικών και εκφραστικών κινήσεων Bollywood με δυναμικές κινήσεις του hip-hop. Μετά την προθέρμανση, οι συμμετέχοντες οδηγούνται σταδιακά στην κατανόηση της σωματικής κίνησης, που ακολουθείται από μια διασκεδαστική, γρήγορη και δυναμική χορογραφία με μουσική Bollywood της νέας εποχής.

Κόστος Σεμιναρίων
Master Training + Είσοδο σε 1 Παράσταση του 5ου Φεστιβάλ Bollywood:
(Περιλαμβάνονται και τα ανοιχτά σεμινάρια του Σαββατοκύριακου) 100 ευρώ

Master Training + Είσοδο σε 2 Παραστάσεις του 5ου Φεστιβάλ Bollywood:
(Περιλαμβάνονται και τα ανοιχτά σεμινάρια του Σαββατοκύριακου) 105 ευρώ

ΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ

Πληροφορίες – Κρατήσεις εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Σεμινάρια, τους Δασκάλους, το Φεστιβάλ και τα  εισιτήρια, απευθυνθείτε στο www.bollywoodfestival.gr