Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Kinga Malec

H Kinga Malec κατάγεται από τη Βαρσοβία της Πολωνίας. Είναι χορεύτρια και χορογράφος Ινδικών χορών καθώς και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του  IPCC (Ινδο-Πολωνική Πολιτισμική Επιτροπή).

Από νεαρή ηλικία μαγεύτηκε με το χορό και τη μουσική. Ξεκίνησε στην ηλικία των πέντε χρόνων με καλλιτεχνικό πατινάζ και κλασσικό μπαλέτο. Παράλληλα με το πατινάζ, χόρευε παραδοσιακούς και εθνικούς Πολωνέζικους χορούς με το καλλιτεχνικό σχήμα «Varsovia», για 12 χρόνια  και ταξίδεψε σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

Ξεκίνησε να χορεύει Ινδικούς χορούς το 2008, μαθητεύοντας πλάι στην Πολωνέζα χορεύτρια Magdalena Niernsee (απόφοιτος Kathak Kendra, στο Νέο Δελχί της Ινδίας), και συνέχισε την εκπαίδευσή της υπό την καθοδήγηση κάποιων από τους μεγαλύτερους γκουρού της Ινδίας (Pt. Arjun Mishra στο Λακνάου, Pt. Birju Maharaj, Mamta Maharaj και Saswati Sen στο Νέο Δελχί). Αυτό το διάστημα μαθητεύει πλάι στον Smt. Nirupama Rajendra στο Μπάνγκαλορ.

Στην Πολωνία εργάζεται ως χορεύτρια, δασκάλα και χορογράφος της ομάδας

Mohini Dance Group. H Kinga διδάσκει χορούς kathak, bhangra and bollywood στη σχολή χορού Mohini Dance School της Βαρσοβίας αλλά και σε πολλά σεμινάρια στη χώρα της και στο εξωτερικό. Έχει διατελέσει κριτής σε Διαγωνισμούς Ινδικού Χορού (Shakti Shine Oriental Dance Festival στο Βίλνιους της Λιθουανίας και δύο φορές στο Shades of Orient Indian Dance Festival στην Πολωνία). Είναι η «πρέσβειρα» της εφαρμογής Learn Bhangra App, διαδίδοντας έτσι την αγάπη της για το χορό Bhangra σε όλο τον κόσμο!

Αποφοίτησε από τη Μουσική Ακαδημία του Λοτζ στην Πολωνία (πτυχίο στη Χορογραφία και Τεχνικές Χορού) και από το F. Chopin University of Music της Βαρσοβίας (μάστερ στη Χορογραφία και Θεωρία Χορού).

Έχει κάνει παραστάσεις στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και σε Ισραήλ, Τουρκία, Νιγηρία, Ινδία, Σιγκαπούρη, Μπαλί, Νότια Αμερική (Κολομβία, Σουρινάμη, Γουϊάνα και Γαλλική Γουϊάνα, Βραζιλία, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη, Χιλή, Περού, Βολιβία και Εκουαδόρ), και στις ΗΠΑ.

Συνεργάζεται με καλλιτέχνες όπως οι Maria Pomianowska και το Ensemble Polonais της, Sandesh Popatkar, Avaneendra Sheolikar, Giridhar Udupa, Miguel Czachowski και το Ινδικό/φλαμένκο ensemble του, με όνομα Indialucia.

Μαζί με τον γκουρού της, Nirupama Rajendra, είχε την τιμή να χορέψει σε διεθνείς πλατφόρμες όπως το Samarpana – Ασιατικό Φεστιβάλ Κλασσικού Χορού (Σινγκαπούρη, 2014), και σε πολλά Φεστιβάλ στην Ινδία.

Είναι διαρκώς καλεσμένη σε τηλεοπτικές εκπομπές της Πολωνίας (όπως για παράδειγμα στο φινάλε του  ‘Dancing with the Stars’ το 2017). Επίσης έχει εμφανιστεί στα πλαίσια της έκθεσης TEDx στη Βαρσοβία το 2017 και έχει συμμετάσχει σε ραδιοφωνικές εκπομπές.

Συμμετείχε ως χορεύτρια στην ταινία Bollywood με τίτλο Shandaar (με πρωταγωνιστές τον Shahid Kapoor και την Alia Bhatt) – εν μέρει γυρισμένη στην Πολωνία.

Τέλος, ήταν η μεγάλη νικήτρια του Διαγωνισμού «European Next Bollywood Dance Star», που πραγματοποιήθηκε το 2015 στη Φρανκφούρτη, με κριτή τον θρυλικό χορογράφο Saroj Khan.

Facebook: @KingaMalecDancer

YouTube: MsKingha

Instagram: @kinga.malec.dance