Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Κάλυ Στασινού

  • από

H Κάλυ (Καλλιόπη) Στασινού, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Καβάλας το 1982. Ανήσυχο πνεύμα από μικρή ασχολήθηκε με πολλά αθλήματα, ώσπου στα 16 της χρόνια ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το χορό, μέσω μίας παράστασης και μαγεύτηκε από τη δύναμή της να εκφράζει τα ανθρώπινα συναισθήματα σε κάθε τους έκφραση.

Έτσι από το 1998 – 2014 ξεκίνησε στη σχολή χορού “ARABESQUE” στην Καβάλα, της Νατάσας Σωτηρίου με κλασικό και μοντέρνο χορό, δίνοντας τα πρώτα της πτυχία κλασικού μπαλέτου {ROYAL ACADEMY of DANCE (CLASSICAL BALLET) GR 5 (2003) & INTERMEDIATE (2005)} και πτυχία για μοντέρνο χορό {IMPERIAL SOCIETY OF TEACHERS OF DANCING (MODERN THEATRE) GR4 (2006) & GR 5(2007)}.

Θέλοντας να εμπλουτίσει τις γνώσεις της στο χορό το 1999 ξεκίνησε μαθήματα ORIENTAL που δίδασκε η κ. Kiki Salla και συμμετείχε σε διάφορες παραστάσεις με την ομάδα της. Παράλληλα, παρακολούθησε πολλά σεμινάρια με διάσημους και ταλαντούχους δασκάλους από το εξωτερικό. Το ORIENTAL αποτέλεσε το απόλυτο πεδίο έκφρασης της και συμμετέχει σχεδόν κάθε χρόνο στο μεγάλο φεστιβάλ που διοργανώνει η Stella Zahir στο “Cairo By Night” σε διάφορα μέρη της Ελλάδος. Από το 2007 το καλλιτεχνικό της όνομα είναι “Kaly” ως Bellydance perfomer & instructor, έχοντας το “ZERTIFICAT” Advanced level από την Almanar Sonja Asmahan. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε τη διδασκαλία σε δικά της τμήματα για μικρούς και μεγάλους, όπως & την προετοιμασία για αγώνες χορού (solo / groups).

Από τo 2010 κατέχει το επαγγελματικό πτυχίο IDTA (International Dance Teacher’s Association) στο Street Dance.

Από το 2013 έως σήμερα είναι μέλος της πρώτης ακαδημίας BOLLYWOOD στην Αθήνα σε συνεργασία με την Άννα Δημητράτου κάνοντας μαζί της τα διμηνιαία σεμινάρια Bollywood Dance training με πιστοποίηση της Ακαδημίας & όλα τα Master class & από τον Ιούλιο του 2017, κατέχει το BOLLYWOOD DANCE MASTER DIPLOMA.

Συνεργάστηκε & με άλλες σχολές χορού στην Καβάλα αλλά από το 2015 μέχρι σήμερα είναι δασκάλα χορού – χοροδιδάσκαλος (BOLLYWOOD / ORIENTAL & HIP-HOP) στην Δημοτική Σχολή Χορού Καβάλας.

Έχει μεγάλη διδακτική εμπειρία στο χορό & σε διάφορες περιοχές εκτός Καβάλας (Ελευθερούπολη / Χρυσούπολη / Δράμα / Ποδοχώρι) όπου διδάσκει (ΜΟΝΤΕΡΝΟ / HIP-HOP / BOLLYWOOD / ORIENTAL) & δημιούργησε τις δικές της ομάδες “KALY’S GROUP”.

Επίσης είναι διοργανώτρια του πρώτου φεστιβάλ που δημιούργησε η ίδια “BOLLYWOOD & ORIENTAL NIGHT BY KALY” στην πόλη της Καβάλας από το 2015 όπου έχει γίνει θεσμός & γίνεται κάθε χρόνο για φιλοζωικό σκοπό.

Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε πανελλήνιους διαγωνισμούς αθλητικού χορού σε προσωπικό και σε ομαδικό επίπεδο με πολλές διακρίσεις και έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια χορού στην προσπάθεια της να βελτιώνει συνεχώς τις γνώσεις της και να μπορεί να τις εμφυσήσει στους μαθητές της.