Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ελένη Κουβακά

  • από

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Απο τα πέντε της χρόνια ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό. Υπήρξε αθλήτρια της Ενόργανης Αγωνιστικής Γυμναστικής του Γ.Α.Σ «ΕΙΡΗΝΗ» ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ με διακρίσεις σε διασυλλογικά και πανελλήνια πρώταθλήματα.

Είναι απόφοιτη του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του Δήμου Αγίας Βαρβάρας «Ιάκωβος Καμπανέλλης».

Από τα οκτώ της χρόνια ασχολήθηκε με τους Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς και το Θέατρο. Έχει παρακολουθήσει την τριετή εκπαίδευση της σχολής του Θεάτρου της Δόρας Στράτου καθώς και μαθήματα στο Σωματείο Ελληνικών Χορών και Λαογραφικών μελετών «ΔΡΩΜΕΝΑ».

Το 2003 συνεργάστηκε ως ηθοποιός με το Θεατρικό Οργανισμό «Μορφές Έκφρασης» στην παράσταση «Ιστορίες Μακρυνές κι Αλλιώτικες» σε σκηνοθεσία Θωμά Κινδύνη.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Εταιρίας Θεάτρου «Άσκηση» όπου για το διάστημα 2005-2008 συμμετείχε ως ηθοποιός στις παραστάσεις «America Hurrah» του Jean Claude Van Itallie και «Βυσσινόκηπος» του Άντον Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Περικλή Μουστάκη.

Από τα πρώτα της χρόνια ως φοιτήτρια έχει ενεργή παρουσία στο χώρο της προπονητικής  διδάσκοντας Ενόργανη, Ρυθμική και Γενική Γυμναστική.

Οι αθλήτριες της έχουν συμμετάσχει σε δεκάδες Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής και Διαγωνισμους Χορού με σπουδαίες διακρίσεις.

Παράλληλα δίδασκει Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς και Θεατρικό παιχνίδι.

Το 2015 μπήκε στη ζωή της το Bollywood πάνω σε μια προσπάθεια να μπει η ίδια στη θέση του μαθητή και να έρθει σε επαφή με την πολυπολιτισμικότητα του χορού γενικότερα.

Αποτελεί μέλος της 1st Bollywood Dance Academy Greece από όπου και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 2017 με αναγνωρισμένη πιστοποίηση της CID-UNESCO.

Τον Ιούλιο του 2016 συμμετείχε ως χορογράφος στον 3rd Ιnternational Bollywood Dance Competition στην κατηγορία των Group όπου και η ομάδα της κέρδισε το χρυσό μετάλιο. Την επόμενη χρονία συμμετείχε η ίδια στην κατηγορία των Solo και χρίστηκε Bollywood Star of the Year 2017 κερδίζοντας το χρυσό μετάλιο.

Υποστηρίζοντας πάντα τη φράση “Old is Gold”, η δουλειά της έχει πάντα συνδέσεις με το παρελθόν και τις ρίζες του Bollywood προσπαθώντας πάντα μέσα από την έρευνα να συναντά το σήμερα με δημιουργικό τρόπο.