Δελτίο Τύπου – 6ο Φεστιβάλ Bollywood & Πολυπολιτισμικών Χορών

  • από

6ο “Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών”
Υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού  Τουρισμού (ΕΟΤ)
και του Διεθνούς Συμβουλίου χορού (CID–UNESCO)
 

Αθήνα, 29 Ιουνί0υ – 1 Ιουλίου 2018
Σάββατο – Κυριακή 2 μοναδικές Παραστάσεις στο Θέατρο Δόρα Στράτου


Μαγευτικές χορευτικές στιγμές στο Θέατρο «Δόρα Στράτου»
που αποτελεί μια «όαση» πολιτισμού στην θερινή Αθήνα

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή των θεατών στο 6ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών, που γέμισαν ασφυκτικά τις κερκίδες του χοροθεάτρου «Δόρα Στράτου», το Σάββατο και την Κυριακή 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2018.  Σε ρυθμούς Bollywood ενώθηκαν κοινό και χορευτές  και έγιναν μια  μεγάλη ομάδα χαράς.

Με τον ίδιο ενθουσιασμό έγιναν και τα σεμινάρια χορού καθώς και το μοναδικό Opening Beach Party όπου όλοι οι προσκεκλημένοι και φίλοι της  διοργάνωσης ήταν ΕΚΕΙ!!!

Το πολυαναμενόμενο festival μαγνήτισε τους εκατοντάδες φίλους του χορού, που απόλαυσαν κορυφαίες στιγμές σύμπραξης διαφορετικών χορευτικών και μουσικών ρευμάτων, που ενώνουν  τους πολιτισμούς. Με «πρωτοστατούσα» τη δική μας Ακαδημία Βollywood Dance, χορευτές από την Ινδία, την Ισπανία, την Αμερική, την  Αρμενία,  τη Φινλανδία,  τη Γαλλία, την Γερμανία, την Ουκρανία, τη Ρουμανία, τη Γεωργία και πολλές άλλες χώρες και την Ελλάδα, δημιούργησαν ένα φαντασμαγορικό θέαμα και ενθουσίασαν με τις μουσικοχορευτικές παραστάσεις τους. Ειδικά για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ετοιμάστηκαν κι εκτελέστηκαν δεκάδες πρωτότυπες χορογραφίες.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και ο 5ος Διεθνής Διαγωνισμός Bollywood και απονεμήθηκαν έπαθλα, μετάλλια, δώρα και διακρίσεις. Τα βραβεία απονεμήθηκαν από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής Άννα  Δημητράτου (Πρόεδρος της Επιτροπής, Μιχάλη Μιχαηλίδη (Επίτιμος Κριτής), Σοφία Παπαδοπούλου, Naveen Monga, Kinga Μalec, Devesh Mirchandani, Daniel Paul, Alexa Des Bolly Deeewani, και Pavan Prasad.

Οι διοργανωτές δηλώνουν:

«Ζήσαμε έντονες στιγμές με τους καλεσμένους μας από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο. Ευχαριστούμε τον  Ελληνικό  Οργανισμό  Τουρισμού για την αιγίδα και την ευγενική του υποστήριξη, το Διεθνές Συμβούλιο Χορού (CID – Unesco), το κανάλι του ANT1 και την ΕΡΤ για την τηλεοπτική κάλυψη του Φεστιβάλ, καθώς επίσης και όλους τους χορηγούς μας για την υποστήριξή τους σε αυτή τη διοργάνωση που έφερε κοντά ανθρώπους, ήθη και πολιτισμούς. Επιβεβαιώθηκε έτσι, περίτρανα, το πιστεύω μας πως ο χορός ενώνει ανθρώπους και φυλές, αφού δεν γνωρίζει σύνορα και περιορισμούς. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 7οBollywood and Multicultural Dance Festival” τον Ιούλιο του 2019. Καλή αντάμωση.»