Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Dr. Tina Tambe

  • από

Η Δρ. Τίνα Τάμπε είναι μία από τις πλέον καταξιωμένες χορεύτριες του κλασικού ινδικού χορού Kathak της γενιάς της. Έχει σπουδάσει για πολλά χρόνια στο Πανεπιστήμιο Devi Ahilya και κατέχει πολλά διπλώματα και διακρίσεις.

Παράλληλα, έχει εκπαιδευτεί υπό την καθοδήγηση γκουρού όπως οι: Pandita Uma Dogra, Dr. Suchitra Harmalkar, Smt. Ranjana Thakur και έχει παρακολουθήσει αμέτρητα σεμινάρια με τους Pt. Birju Maharaj, Shree Pratap Pawar, Pt. Rajendra Gangani και Pt. Kelucharan Mohapatra (Abhinay)

Έχει κερδίσει υποτροφία από το from Department of Culture, Govt. of India, και έχει κερδίσει διακρίσεις σε μεγάλους διαγωνισμούς σε πολλές πόλεις της Ινδίας.

Η Dr. Tina Tampe είναι επίσης και μια από τις καλύτερες χορογράφους και έχει χορογραφήσει αμέτρητες παραστάσεις αλλά και μουσικές και ποιητικές συλλογές.

Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Nidal Center for Performing Arts στη Βομβάη και καλείται συχνά να συμμετέχει σαν κριτής σε Μεγάλους Διαγωνισμούς.

Η Δρ. Τίνα είναι επίσης διοργανώτρια του Ninad Shastriya Sangeet Samiti, που πραγματοποιεί κονσέρτα στη Βομβάη. Θεωρούνται από τα πιο σπουδαία γεγονότα στην πολιτιστική ζωή του τόπου.

Έχει επίσης χορέψει στο ντοκυμανταίρ “Mandu jaha moi bekherti hai raat”, και σε σίριαλ στην ινδική τηλεόραση.

Αυτό που κατά κύριο λόγο χαρακτηρίζει τη δουλειά της και προβάλλει το προσωπικό στυλ της Τίνα είναι η μίξη του Jaipur Gharana Style με το στυλ Luchnow και το Raigadh Gharana.

Η Τίνα έχει δώσει αμέτρητες παραστάσεις χορού, τόσο σόλο, όσο και ομαδικές αλλά και μαζί με τους μαθητές της.