Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Devesh Mirchandani

Ο Devesh Mirchandani είναι χορογράφος και δάσκαλος χορού από τη Βομβάη της Ινδίας. Είναι μέλος της Ινδικής Ένωσης Κινηματογράφου & Τηλεόρασης, και ανήκει στη χορογραφική ομάδα “Dance with Madhuri”. Έχει εκπαιδευτεί σε διάφορα είδη χορού: παραδοσιακούς Ινδικούς, Κατάκ και Σύγχρονο – Bollywood.

Εργάζεται στην Ινδία ως δάσκαλος χορού εδώ και δεκαέξι χρόνια, ενώ τα τελευταία τρία έχει προσκληθεί σε πολλές χώρες (Ρωσία, Ισπανία, Κίνα, Ταϊβάν, Μαλαισία, Κολομβία, Περού, Χιλή, Γαλλία και Ντουμπάι), προκειμένου να διδάξει και να συμμετάσχει σε παραστάσεις.

Έχει λάβει μέρος σε χορευτικές εκπομπές της τηλεόρασης (“Just Dance”, “Jhalak Dikla Ja”, “Dance India Dance”) και χαίρει μεγάλης εκτίμησης από αστέρες του κινηματογράφου Bollywood, όπως ο Σαρούκ Καν και η Ντιπίκα Παντουκόνε.

Παράλληλα, έχει γυρίσει διάφορα διαφημιστικά σποτ για λογαριασμό διάσημων εταιριών, και είναι επίσης γνωστός ως δάσκαλος χορού των celebrities.

Το κανάλι του στο YouTube έχει 400,000 συνδρομητές, και τα βίντεό του έχουν συνολικά πάνω από 75 εκατομμύρια προβολές!

Η δική του εκδοχή του παραδοσιακού χορού  Ghoomar, όπως παρουσιάζεται σε αυτό το βίντεο – και η οποία μετρά σχεδόν 3 εκατομμύρια προβολές, έγινε viral, και μεταδόθηκε στα δελτία ειδήσεων της Ινδίας.

Οι περισσότερες χορογραφίες του που έχουν γίνει viral είναι αυτές που έχει φτιάξει για τα πολύ δημοφιλή τραγούδια Bollywood Udi Udi Jaye και Lovely.

Ο Devesh Mirchandani είναι επίτιμος καλεσμένος στο 6th Bollywood and Multicultural Dance Festival (29 Ιουνίου – 1 Ιουλίου), όπου και θα διδάξει τρία σεμινάρια – συγκεκριμένα, Bollywood/Kathak, Garba Traditional Dance και Bollywood/Item song.