Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αναστασία Δεληγιάννη

  • από

Deligianni

Δασκάλα μπαλέτου (Ρωσικού συστήματος Vaganova), σύγχρονου χορού, hip hop, flamenco, latin και ευρωπαϊκών, oriental και bollywood. Καλλιτεχνική διευθύντρια της σχολής χορού  «Αναστασία Δεληγιάννη» στην Καστοριά, μέλος της 1ης Ακαδημίας Bollywood στην Ελλάδα.

Η Αναστασία Δεληγιάννη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Καστοριά. Σπούδασε κλασσικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό στην ανώτατη ακαδημία μουσικής και χορού Pancho Vladigerov στη Σόφια της Βουλγαρίας, αποφοιτώντας το 2001 μετά από τετραετή φοίτηση. Καθηγητές της ήταν οι Kalina Bogoeva , Milena Simeonova, Tsvetanga Petkova και άλλοι σπουδαίοι δάσκαλοι και χορογράφοι.

Το 2002 ίδρυσε την σχολή χορού «Αναστασία Δεληγιάννη» αναγνωρισμένη από το κράτος, στην Καστοριά. Το 2006 παρακολούθησε την ειδική τεχνική φυσιοθεραπείας για βελτίωση τεχνικής και πρόληψης τραυματισμών από την διπλωματούχο φυσιοθεραπεύτρια, Ανδριανή Νικολαίδου. Ψάχνοντας εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης, την ίδια χρονιά ξεκίνησε η συνεργασία της με την δασκάλα και χορεύτρια Maria del Transito Santos, στην τέχνη του flamenco ενώ ταυτόχρονα συνεργάστηκε με την σχολή χορού Danza fuerte της Θες/νικης όπου και εκπαιδεύτηκε στους latin και ευρωπαϊκούς χορούς, στο αργεντινικο ταγκό και στην salsa , συμμετέχοντας ταυτόχρονα σε πολλά show και εκδηλώσεις.

Οι γνώσεις της στο Oriental είναι πλούσιες, αφού παρακολούθησε μια σειρά σεμιναρίων και master class με την Safak Sahere, σε Oriental-jazz, musical-jazz και σε traditional Oriental.

Το 2009 φοίτησε στην σχολή Τaller flamenco στην Σεβίλλη της Ισπανίας ενώ το 2010 έλαβε μέρος στο master class στην International Dance Academy στην Βάρνα της Βουλγαρίας με εισηγήτρια την Κalina Βogoeva.

To 2012 άρχισε η αγάπη της για τους χορούς Bollywood με αποτέλεσμα να λάβει μέρος σε σεμινάρια με θέμα τον κλασικό ινδικό χορό Kathak και Bollywood με την Asrai(Asociation cultural Asrai danza). Το 2013 ξεκίνησε τα master training για να γίνει πιστοποιημένη δασκάλα Bollywood στο Artistic Studio Oriental Expression και την πρώτη ακαδημία Bollywood στην Ελλάδα (1st Bollywood Academy Greece). Παρακολουθώντας σεμινάρια με γνωστούς καθηγητές σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως :Άννα Δημητράτου, George Jacob, Sunny Singh, Sumon Rudra, Ελίνα Kικίλη, Κλεονίκη Καραχάλιου, Ειρήνη Γεωργίου, Suzata taware-kerikoppa, Soraya Shoheib. Tον Ιούλιο του 2016 έδωσε εξετάσεις και πήρε το δίπλωμα Bollywood με απόλυτη επιτυχία ενώ κατέκτησε την 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο) στον διεθνή διαγωνισμό Bollywood star of the year 2016.

Μαθήτριες της Αναστασίας έχουν βραβευτεί σε Ελλάδα και εξωτερικό:

2011,βραβειο καλύτερης σκηνικής παρουσίας στον παγκόσμιο διαγωνισμό στην Βουλγαρία στην κατηγορία σόλο μπαλέτο.
2015,3ο παγκόσμιο βραβείο στην κατηγορία μπαλέτο ομαδικό στην Ιταλία

2016 2ο βραβείο στην κατηγορία μπαλέτο ντουέτο και 3ο βραβείο στην κατηγορία μπαλέτο σόλο στον εθνικό διαγωνισμό Dance arts στην Αθήνα.

Η ίδια συνεχίζει να διοργανώνει παραστάσεις, gala και διάφορα event σε όλα τα είδη χορού, καθώς επίσης δεν σταματά η συμμετοχή της σε διαγωνισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, με αμείωτη αγάπη για την δουλεία της.