Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αλκμήνη Τσακίρη

  • από

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Ασχολείται συστηματικά με το χορό από πολύ μικρή ηλικία. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με το bollywood, συμμετέχοντας σε φεστιβάλ της 1ης Ακαδημίας Bollywood στην Ελλάδα, στην οποία είναι μέλος από το 2016. Με την Ακαδημία, έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές εκπομπές, σε παραστάσεις, καθώς και στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο». Έχει λάβει μέρος στο Kalamata Dance Cup χορεύοντας bollywood. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει και χορογραφήσει mini video bollywood modern με συγχορεύτριά της.

Το 2019, έλαβε το δίπλωμά της ως δασκάλα από την 1η Ακαδημία Bollywood στην Ελλάδα.

Για αρκετά χρόνια, ασχολήθηκε και με την ακροβατική γυμναστική ως μέλος της Ακροβατικής-Χορευτικής Ομάδας Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης και ως μέλος της Χορευτικής Ομάδας Faceless, συμμετέχοντας σε πανελλήνια, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια φεστιβάλ και διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει χορέψει σε παραστάσεις σε μεγάλα θέατρα, όπως Ηρώδειο και Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Έχει διδαχθεί μπαλέτο και μοντέρνο, στα οποία έχει λάβει διπλώματα. Έχει διδαχθεί επίσης σύγχρονο, funky jazz, tango, capoeira, bollywood.

Επιπλέον, έχει σπουδάσει χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Newcastle της Αγγλίας, με θέμα «Φαρμακευτικά Φυτά και Λειτουργικά Τρόφιμα» και έχει δουλέψει ως χημικός σε ελληνική φαρμακευτική εταιρεία.

Σεμινάρια

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια bollywood από Ινδούς και Ευρωπαίους χορογράφους/χορευτές, όπως Naz Choundhury, Ilona Kolachana, Kinga Malec, Sneha Mistri, Devesh Mirchandani, Daniel Paul, Chase Constantino, Άννα Δημητράτου, Sumon Rudra.

Το 2018 δίδαξε ένα σεμινάριο bollywood στην Αθήνα.

Άλλα ενδιαφέροντα: πιάνο, πεζοπορίες στη φύση, θέατρο, καγιάκ, ταξίδια.