Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ

H 1η ΑΚΑΔΗΜΙΑ BOLLYWOOD ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

“Let’s Bollywood Greece”
Feel your body, Free your spirit, Get the energy!

Η 1η Ακαδημία Bollywood στην Ελλάδα, ιδρύθηκε το 2013 από την Άννα Δημητράτου, ηθοποιό, Χορεύτρια, Χορογράφο, Δασκάλα Bollywood και Ανατολίτικων χορών, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Artistic Studio Oriental Expression και Διοργανώτρια του Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών. Είναι επίσης, Πρόεδρος του “Oriental Expression Awards” που διοργανώνει κάθε χρόνο Διεθνείς Διαγωνισμούς Χορού.

Κύριος στόχος της Ακαδημίας είναι να διαδώσει και να επεκτείνει την Ινδική Κουλτούρα και το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Bollywood στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτόν, η Ακαδημία συνεργάζεται με τους καλύτερους δασκάλους από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Χορού (CID- Unesco) δίνει στα μέλη της την ευκαιρία να αποκτήσουν Διεθνές Δίπλωμα αυτού του ταχύτατα αναπτυσσόμενου χορού.

Η Ακαδημία απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές, όχι μόνο από την Αθήνα, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Τα μέλη της Ακαδημίας θα μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε Φεστιβάλ, διαγωνισμούς, video clip, ντοκιμαντέρ και ταινίες, αλλά επίσης και σε παρουσιάσεις και επαγγελματικά show. Οι καλύτεροι χορευτές έχουν την ευκαιρία να γίνουν μέλη της επαγγελματικής ομάδας της Ακαδημίας και να συμμετέχουν επί πληρωμή σε διεθνή και τοπικά shows.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ακαδημίας περιλαμβάνονται:

* Τμήματα Αρχαρίων, Προχωρημένων, Παιδιών και Επαγγελματικά, που λειτουργούν κανονικά στο Artistic Studio Oriental Expression (Αντιόπης 31, Αγ. Δημήτριος).
Δείτε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εδώ.

* Κάθε δύο μήνες η Άννα Δημητράτου μαζί με τον δάσκαλο και χορογράφο της Ακαδημίας Sumon Rudra  διοργανώνουν Εντατικό Bollywood Dance Training έτσι ώστε όλοι όσοι δεν μπορούν να συμμετέχουν στα εβδομαδιαία μαθήματα ή διαμένουν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας να μπορούν να διδαχθούν τις τεχνικές και τις χορογραφίες του Bollywood Dance.
Για τα Εντατικά Trainings μπορείτε να ενημερώνεστε εδώ.

* MASTER TRAININGS του προγράμματος “Be a Bollywood Dance Professor” για όσους επιθυμούν να γίνουν Πιστοποιημένοι Δάσκαλοι του χορού Bollywood.
Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.

* Πρόγραμμα Επαγγελματικών Σπουδών για όσους έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα εβδομαδιαία μαθήματα της Ακαδημίας

Δείτε το Πρόγραμμα Σπουδών εδώ

Ήδη, η Ακαδημία έχει στο ενεργητικό της:

* Παρουσιάσεις, Shows και συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  (Alpha, Epsilon, MEGA, STAR, Open Beyond, ANT1) και τον Ημερήσιο και Περιοδικό Τύπο (περιοδικό People, Lifo κ.λπ.

* Shows για μεγάλες Πολυεθνικές εταιρείες όπως Samsung, HDFC, Mahindra κ.λπ.

* Ο χορογράφος της Ακαδημίας Sumon Rudra έλαβε μέρος στο “Show you think you can Dance” το 2017 όπου παρουσίασε τον χορό Bollywood στο κοινό και χορογράφησε για τους Ημιτελικούς και το Φινάλε του Show.

* Το 1ο Bollywood Flash mob στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού (27 Απριλίου 2013) στην πλατεία Κεραμεικού στο κέντρο της Αθήνας, με μεγάλη επιτυχία. https://youtu.be/s8U8SHnQ4mk

* Συμμετοχή της Ακαδημίας στο «Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών»  που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Artistic Studio Oriental Expression και την Ελληνο – Ινδική Εταιρία Πολιτισμού και Ανάπτυξης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID- Unesco), στο Θέατρο Δόρα Στράτου.

* Το 1ο Ελληνικής Παραγωγής Bollywood Μιούζικαλ “India the Land of  Love”, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Στο Μιούζικαλ συμμετείχαν πάνω από 50 χορευτές. Στους βασικούς ρόλους ο ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης (αφηγητής), ο γνωστός Ινδός χορογράφος και δάσκαλος George Jacob, η Άννα Δημητράτου, ο Γιώργος Τομπούλης και η Κλεονίκη Καραχάλιου. (https://youtu.be/_qeMshyvsDU)

* Συμμετοχή στο «Ελλάδα έχεις Ταλέντο» το 2018. Τα μέλη της Ακαδημίας πέτυχαν να φτάσουν στα semi-finals κάνοντας τρεις υπέροχες εμφανίσεις (Δες εδώ)

Οι Διαπιστευμένοι από την Ακαδημία δάσκαλοι Bollywood Dance

Το 2015 είναι μια σημαντική χρονιά για την Ακαδημία, αφού δημιούργησε μέσω του Προγράμματος «Be a Bollywood Dance Professor»  τους πρώτους διαπιστευμένους master teachers του χορού Μπόλυγουντ στην Ελλάδα. Η απονομή των διπλωμάτων έγινε σε ειδική τελετή κατά τη διάρκεια του «3ου Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Από τότε – μετά από συστηματική εκπαίδευση – διαπιστεύονται και νέοι δάσκαλοι του Bollywood Dance. Οι απονομές των master diplomas γίνονται σε ειδική τελετή κατά τη διάρκεια του «Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών», στο  Θέατρο Δόρα Στράτου.

Δείτε τους Διαπιστευμένους Δασκάλους  εδώ.

– Εγγραφές στην “1st BOLLYWOOD DANCE ACADEMY GREECE”, γίνονται καθημερινά στη Γραμματεία του Στούντιο.