ΑΝΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΥ

ΑΝΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΥ

Anna DimitratouΗθοποιός, δασκάλα Bollywood και ανατολίτικων χορών, pilates trainer, καλλιτεχνική διευθύντρια του Artistic Studio Oriental Expression, ιδρύτρια της 1ης Ακαδημίας Bollywood στην Ελλάδα και μέλος κριτικής επιτροπής σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Bollywood και Oriental.

H Άννα Δημητράτου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Ίασμος» απ’ όπου και αποφοίτησε το 2003. Έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με το physical theater και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με δασκάλους όπως οι Κώστας Φιλίππογλου, Lilo Baur, Marcello Magni, Esther Gonzales, Δημήτρης Ήμελλος, John Wright, Tapa Sudana κ.ά.

Παράλληλα ασχολήθηκε με το χορό. Για πολλά χρόνια διδάχθηκε σύγχρονο, κλασικό και μοντέρνο χορό καθώς και ανατολίτικους χορούς (Οriental, Ινδικό, Bollywood).

Επίσης έχει πτυχίο στο pilates (Basi) και είναι pilates trainer. Επιπλέον έχει θεμελιώσει τον όρο «orientalates» (συνδυασμός oriental – pilates), που είναι δική της καινοτομία και το διδάσκει η ίδια. Έχει κάνει πολλές χορογραφίες (Βοllywood, Oriental, Σύγχρονο) τόσο για παραστάσεις και παρουσιάσεις του Στούντιο, όσο και θεατρικά και σήριαλ. Ακόμη, διδάσκει θεατρικό παιχνίδι και σωματικό θέατρο σε παιδιά, εφήβους και ενηλίκους και δίνει σεμινάρια χορού σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Το 2013 ιδρύει την 1η Ακαδημία Bollywood στην Ελλάδα. Στις 27 Απριλίου 2013 διοργάνωσε το 1ο Bollywood Flash Mob στην Ελλάδα, στην πλατεία Κεραμεικού, με την ευκαιρία του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού. Μεγάλο γεγονός για το 2013 και το 2014 ήταν η δημιουργία ενός νέου θεσμού για την Ελλάδα,  του 1ου (Ιούνιος 2013) και του 2ου (Ιούνιος 2014) «Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών». Τα Φεστιβάλ διοργανώθηκαν από το Artistic Studio Oriental Expression σε συνεργασία με την Ελληνο-Ινδική Εταιρία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛ.ΙΝ.Ε.Π.Α.), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID – Unesco), με την Άννα Δημητράτου στην καλλιτεχνική διεύθυνση.

Η Άννα Δημητράτου έχει παρουσιάσει το χορό του Bollywood σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, όπως στο «Ellate» με τη Νάντια Μπουλέ και τον Θανάση Πάτρα, στον «Όμορφο Κοσμο2»με τον Γρηγόρη Αρναούτογλoυ, στην «Ελένη» με την Ελένη Μεναγάκη, στους «Νηστικούς Πράκτορες», στο «Μίλα»  με την Τατιάνα Στεφανίδου, στο «Fthis Tv» με την Σταματίνα Τσιμτσιλή, στην εκπομπή της Κιμ Κίλιαν «Magazino Live», στο κανάλι Zoom στην εκπομπή «Κορίτσια στην πρίζα», τελευταία στην εκπομπή «Στα Καλά Καθούμενα» με τους Κατερίνα Καραβάτου και Κρατερό Κατσούλη, καθώς και σε δελτία ειδήσεων του Star Channel και του Ant1.

Το Σεπτέμβρη του 2013 αποδέχθηκε την πρόταση της μεγάλης σκηνοθέτιδας Lilo Baur και χόρεψε στην παράσταση «Lakme» που ανέβηκε στην Opera De Lausanne (5 παραστάσεις), όπου και δίδαξε στους χορευτές βασικές κινήσεις και syllabus ινδικού και ανατολίτικου χορού. Η Άννα συμμετείχε και στις επόμενες παραστάσεις του «Lakme» που έγιναν τον Ιανουάριο του 2014 στην Opera Comique του Παρισιού.

Το 2015 ήταν για εκείνη μια χρονιά σταθμός. Υπό την καλλιτεχνική της διεύθυνση πραγματοποιήθηκε το 3ο «Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών» τον Ιούλιου του 2015, στην Τεχνόπολη – Δήμου Αθηναίων υπό τις αιγίδες του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID – Unesco) και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.).
Άλλο ένα σημαντικό σημείο ήταν και το 1ο Ελληνικής Παραγωγής Bollywood Μιούζικαλ “India – The Land of Love”, που παρουσιάστηκε, υπό την διδασκαλεία και την καλλιτεχνική επιμέλεια της ίδιας, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ.  Συμμετείχαν πάνω από 50 χορευτές και στους βασικούς ρόλους ήταν η Άννα μαζί με τον γνωστό Ινδό χορογράφο και δάσκαλο George Jacob, ο ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης (αφηγητής), ο Γιώργος Τομπούλης και η Κλεονίκη Καραχάλιου. Αποκορύφωμα της χρονιάς ήταν το ταξίδι της στην Ινδία, διάρκειας δύο μηνών, όπου προσκλήθηκε να διδάξει Bollywood καθώς και Oriental, σε σχολεία, κολλέγια, πανεπιστήμια, ομάδες και σχολές χορού.

Η Άννα και η ομάδα της διοργάνωσαν με επιτυχία το 4ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών, τον Ιούλιο του 2016 στο ιστορικό θέατρο του Δόρα Στράτου στην Αθήνα. Στο τέλος του ίδιου μήνα ταξίδεψε μαζί με τον Ινδό συνεργάτη της, Sumon Rudra, στη Γαλλία, προσκεκλημένη του Bolly Deewani Group, που βρίσκεται στο Παρίσι, να διδάξει Bollywood και Bellydance.

Η Άννα συνεχίζει το ταξίδι της εξερεύνησης στο χώρο του Θεάτρου των Ανατολίτικων και Ινδικών Χορών.

Το επόμενο μεγάλο έργο της είναι το 5ο «Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών» που θα πραγματοποιηθεί 7 – 9 Ιουλίου 2017!!!