Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ

H 1η ΑΚΑΔΗΜΙΑ BOLLYWOOD ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

“Let’s Bollywood Greece”
Feel your body, Free your spirit, Get the energy!

Η 1η Ακαδημία Bollywood στην Ελλάδα, ιδρύθηκε το 2013 από την Άννα Δημητράτου, ηθοποιό, δασκάλα χορού και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ARTISTIC STUDIO ORIENTAL EXPRESSION.

Κύριος στόχος της Ακαδημίας είναι να διαδώσει και να επεκτείνει την Ινδική Κουλτούρα και το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Bollywood στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτόν, η Ακαδημία συνεργάζεται με τους καλύτερους δασκάλους από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Χορού (CID- Unesco) δίνει στα μέλη της την ευκαιρία να αποκτήσουν Διεθνές Δίπλωμα αυτού του ταχύτατα αναπτυσσόμενου χορού.

Η Ακαδημία απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές, όχι μόνο από την Αθήνα, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Τα μέλη της Ακαδημίας θα μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε Φεστιβάλ, διαγωνισμούς, video clip, ντοκιμαντέρ και ταινίες, αλλά επίσης και σε παρουσιάσεις και επαγγελματικά show.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ακαδημίας περιλαμβάνονται:

* Τμήματα Αρχαρίων, Προχωρημένων και Παιδιών που λειτουργούν κανονικά στο Artistic Studio Oriental Expression. Δείτε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εδώ.

* Κάθε δύο μήνες η Άννα Δημητράτου κάνει Εντατικό Training έτσι ώστε όλοι όσοι δεν μπορούν να συμμετέχουν στα εβδομαδιαία μαθήματα ή διαμένουν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας να μπορούν να διδαχθούν τις τεχνικές και τις χορογραφίες του Bollywood Dance.
Για τα Εντατικά Trainings μπορείτε να ενημερώνεστε εδώ.

* MASTER TRAININGS του προγράμματος Be a Bollywood Dance Professor για όσους επιθυμούν να γίνουν Πιστοποιημένοι Δάσκαλοι του χορού Bollywood.
Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.

Ήδη, η Ακαδημία έχει στο ενεργητικό της:

* Παρουσιάσεις, Shows και συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

* Το 1ο Bollywood Flash mob στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού (27 Απριλίου 2013) στην πλατεία Κεραμεικού στο κέντρο της Αθήνας, με μεγάλη επιτυχία.

* Συμμετοχή της Ακαδημίας στο 1ο (Ιούνιος 2013) και στο 2ο (Ιούνιος 2014) «Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών» στην Ελλάδα, που διοργανώθηκε από το Artistic Studio Oriental Expression και την Ελληνο – Ινδική Εταιρία Πολιτισμού και Ανάπτυξης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID- Unesco), στο Θέατρο Δόρα Στράτου.

* Συμμετοχή της Ακαδημίας στο 3ο (3-5 Ιουλίου 2015) «Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών» στην Ελλάδα, που διοργανώθηκε από το Artistic Studio Oriental Expression και την Ελληνο – Ινδική Εταιρία Πολιτισμού και Ανάπτυξης, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID- Unesco) και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

* Συμμετοχή της Ακαδημίας στο 4ο (1-3 Ιουλίου 2016) «Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών» στην Ελλάδα, που διοργανώθηκε από το Artistic Studio Oriental Expression και την Ελληνο – Ινδική Εταιρία Πολιτισμού και Ανάπτυξης, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID- Unesco), στο Θέατρο Δόρα Στράτου.

* Το 1ο Ελληνικής Παραγωγής Bollywood Μιούζικαλ India the Land of Love, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Στο Μιούζικαλ συμμετείχαν πάνω από 50 χορευτές. Στους βασικούς ρόλους ο ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης (αφηγητής), ο γνωστός Ινδός χορογράφος και δάσκαλος George Jacob, η Άννα Δημητράτου, ο Γιώργος Τομπούλης και η Κλεονίκη Καραχάλιου. (https://youtu.be/_qeMshyvsDU)

Οι πρώτοι διαπιστευμένοι δάσκαλοι της Ακαδημίας

Το 2015 και 2016 δημιουργήθηκαν οι πρώτοι  διαπιστευμένοι Master Teachers του χορού Μπόλυγουντ στην Ελλάδα. Οι απονομές των διπλωμάτων έγιναν σε ειδική τελετή κατά τη διάρκεια του «3ου και 4ου Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών».
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

– Εγγραφές στην 1st Bollywood Dance Academy Greece, γίνονται καθημερινά στη Γραμματεία του Στούντιο.